Musikpatruljen er udtaget til landsdækkende koncertvirksomhed

Musikertrioen, "Musikpatruljen", der blev opfundet i Frederikssund Musikskole i forbindelse med Kultursti pilotprojektet i 2014 besøger i dag alle kommunens Børnehuse tre gange om året til stor glæde for Husenes børn og voksne. Musikpatruljen laver musik for og med institutionernes 4 årige, med fokus på musikglæden og efter ideen om at skabe et inspirerende læringsmiljø og en uhøjtidelig koncertoplevelse på et kunstnerisk højt niveau. Musikpatruljen leverer bl.a. sange, danselege, koncertstykker, små fortællinger om klassiske komponister og små stykker klassisk musik.

Patruljeideen var så god, at den nu "går nationalt"

Musikpatruljen har udviklet konceptet så det også egner sig til indskolings-alderen, altså 0. - 3. klasser, og nu skal Musikpatruljen turnere rundt i landet og lave skolekoncerter arrangeret af LMS, "Levende musik i skolen". Frem til 2007 var LMS især en udviklingsorganisation, der supplerede og koordinerede amternes skolekoncertvirksomhed. Siden amterne blev nedlagt i 2007, har LMS haft ansvar for at levere skolekoncerter til hele landet og LMS har siden 2011 fungeret som nationalt kompetence center for børnekoncerter, og er siden 2014 støttet af Statens Kunstfond.

Der er rigtig mange professionelle ensembler og orkestre i hele landet, der søger om at blive en del af dette landsdækkende LMS-system, og vi er utroligt stolte over, at Musikpatruljen er blevet valgt ud til at forestå en række koncerter.

Desuden har Musikpatruljen udvidet med en koncertrække for voksne, hvor de også er engageret en del steder.

Foto: Janne Klerk

Musikpatruljen  består af lærerne fra Musikskolen: violinisten Xenia Savery, fløjtenisten Isabella Hübener (af nogle også kendt fra Klassisk Quiz på DRK) og kontrabassisten Claus Kaarsgaard.

For yderligere information  se www.musikpatruljen.dk eller kontakt Musikskolen.

9. januar 2019
Musikskolen starter Børnekor i Græse Bakkeby